Lagere energierekening en meer comfort

Veel mensen betalen zich blauw aan verwarmingskosten en zitten toch in de kou. Een telefoontje naar de Energielijn of een bezoek van de Energiebus van de Woonbond kan uitkomst bieden.

Energiekosten zijn de afgelopen jaren fors gestegen en stijgen de komende jaren door. Besparen op energieverbruik kan dan ook flink in de kosten schelen.

U kunt de Energielijn (020-5517722, ma t/m do) bellen voor tips en adviezen of de Energiebus inschakelen. Deze bus rijdt op verzoek door het land en stopt op initiatief van een groep huurders in straten en buurten.

De medewerkers van de Energiebus gaan na hoe het ervoor staat met de isolatie, ventilatie en de verwarmingsinstallatie. Een specialist doet technisch onderzoek om inzicht te krijgen in het energieverbruik, en stelt in samenspraak met de bewoners een advies op. Door het aanbrengen van dubbel glas, dak- en gevelisolatie, ventilatiesystemen, HR ketels en warmtepompen kan vaak veel winst worden behaald.

Oog voor wensen van bewoners

Warmere voeten in huis? Minder vocht in de badkamer? De medewerkers van de Energiebus beperken zich niet tot technisch onderzoek, maar luisteren ook naar de wensen van bewoners. De verhuurder heeft belang bij een goedkope route naar een beter energielabel, terwijl de huurder vooral meer wooncomfort en een lagere energierekening wil. In het advies van de Energiebus komen beide belangen samen, maar staan de bewonerswensen voorop.

Veel verhuurders aan de slag met advies

Het advies wordt teruggekoppeld aan de verhuurder, die daar in veel gevallen mee aan de slag gaat. Dat levert huurders een lagere energierekening op, maar ook woning waar het prettiger wonen is. En natuurlijk levert energiebesparing ook een bijdrage aan een beter milieu.

Woonlastenwaarborg: energiebesparing = lagere woonlasten

Huurt u van een woningcorporatie? Dan is het goed te weten dat in de corporatiesector met de zogenaamde woonlastenwaarborg wordt gewerkt. Dit is een garantie van woningcorporaties dat de huurverhoging na energiebesparende maatregelen nooit hoger uitvalt dan de besparing op de energierekening. Commerciƫle verhuurders zijn niet verplicht om de woonlastenwaarborg toe te passen.

  • Bellen met de Energielijn (020-5517722, ma t/m do) is kosteloos.
  • Een bezoek van de Energiebus is niet gratis. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden en tarieven
  • Lees meer op www.bespaarenergiemetdewoonbond.nl